suflet melodia na flet

zaskocz swoich gości sufletem śliwkowym. Jest szybki, smaczny i piękny! Suflet "melodia na flet" jest smaczny i nie jest trudny do przygotowania. Jesień rozpieszcza nas sezonowymi warzywami i owocami, które są nie tylko smaczne, ale także zdrowe. Proponuję spróbować deseru śliwkowego. Puree owocowe i bita śmietana-takie desery od dawna są klasyczne i zyskały fanów na całym świecie! Spróbuj zrobić deser według tego przepisu-nie będzie obojętnych!!!
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 28 % 9 g
węglowodany 53 % 17 g
195 kcal
IG: 33 / 6 / 61

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Śliwki należy umyć, pokroić na 4 części i usunąć pestki. Zachowaj 1 śliwkę na danie końcowe

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmiel blenderem na puree, włóż do rondla, dodaj trochę cukru i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut. Włóż gotowe tłuczone ziemniaki (1 łyżka. łyżka) do misek

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. Ubij śmietanę, aż będzie stabilna z cukrem waniliowym. Odstawić 4-5 łyżek. łyżki bitej śmietany

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozcieńczyć żelatynę w łaźni wodnej i wprowadzić do puree. Następnie pozostałe puree w porcjach wymieszać ze śmietaną

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wypełnij miski powstałą masą. Wstaw do lodówki na 15 minut

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Udekoruj deser 1 łyżką. bitą śmietaną i plasterkami śliwki. Wstaw do lodówki na 1 godzinę lub dłużej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas serwowania udekoruj deser płatkami migdałów. To wszystko, deser jest gotowy, smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Płatki migdałów - 650   kcal/100g

Podobne przepisy