domowe sery twarogowe w czekoladzie

pyszny i zdrowy deser twarogowy dla dorosłych i dzieci! Prawdopodobnie wiele osób wie, jak przydatny jest twarożek, szczególnie dla dzieci, ale dlatego dzieci nie chcą go jeść! Chcę zaoferować przepis na domowe sery, taki ser waniliowy jest bardzo podobny do tego sprzedawanego w sklepie, ale o wiele smaczniejszy i zdrowszy, spróbuj ugotować i Ty!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 9 g
tłuszcze 27 % 11 g
węglowodany 51 % 21 g
216 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
tak więc, aby przygotować takie sery, potrzebujemy czekolady, mleka lub ciemnej, wybierz do smaku. Wziąłem mleczną czekoladę, ponieważ jest wystarczająco słodka, dodałam trochę cukru do twarogu. Potrzebujemy również twarogu, najlepiej oczywiście domowej roboty, ale odpowiedni jest również zakupiony, najważniejsze jest to, że byłby wysokiej jakości. Spróbuj wybrać twaróg bez kwaśności i nie mokry, jeśli twaróg jest mokry, a następnie odciągnij nadmiar wroga. Zamiast truskawek możesz wziąć świeże owoce, dżem lub po prostu skondensowane mleko, a zamiast cukru waniliowego możesz dodać skórkę pomarańczową lub cytrynową.
teraz możesz zacząć:) czekoladę łamiemy na kawałki i topimy w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
gdy czekolada się topi, zmiel twaróg przez sito, dodaj cukier i cukier waniliowy, wszystko dokładnie wymieszaj. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
bierzemy formę, w której uformuje się nasz ser (wziąłem foremki do muffinek) i za pomocą pędzla posmarujemy go rozpuszczoną czekoladą. Wysyłamy do zamrażarki, aby czekolada zamarzła.
Zróbmy dżem truskawkowy, zasypiamy dla niego truskawki cukrem i dodajemy 1 łyżkę. l Woda, wysyłamy do ognia i doprowadzamy truskawki do miękkości. Masę mielimy przez sito i gotujemy do gęstości.
teraz wyjmujemy nasze czekoladowe kosze, napełniamy je do połowy twarogiem i wysyłamy ponownie do zamrażarki na kilka minut.
rozłóż nadzienie na twarogu i ponownie w zamrażarce na 2 minuty.
dodaj pozostały twaróg i ponownie ostudź.
pozostała czekolada, jeśli ponownie mocno zgęstniała, topimy się trochę i pokrywamy spód naszych serów resztą (wystarczyła mi czekolada tylko na dwa sery ,a 3 okazały się koszami, myślę, że kosze są jeszcze ciekawsze, ponieważ na wierzchu można ozdobić świeżymi jagodami lub owocami. okaże się bardzo piękny i jasny). Wysyłamy do ostygnięcia na kilka minut i można go podać. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Truskawki świeżo mrożone słodkie - 44   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy