wiśnia ze śmietaną
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
usuń pestki z wiśni i użyj blendera, aby zrobić przecier wiśniowy. Zostaw trochę jagód na gotowe danie. Posiekaj czekoladę na tarce.
ubij śmietanę z połową cukru pudru, aż będzie gęsta. Drugą połowę cukru pudru dodać do twarogu, ubić na kremową konsystencję.
dodaj puree wiśniowe do masy twarogowej, ubij. Dodaj bitą śmietanę i delikatnie wymieszaj szpatułką.
połóż kilka wiśni na dnie miski, 1 łyżka.łyżka kremu. Ciasteczka podzielić na 3 części, zanurzyć w soku i położyć na śmietanie. Rozłóż krem na wierzchu, aby przykrył ciasteczka. Następnie dodaj kolejne ciasteczka i kolejną warstwę kremu.
udekoruj deser kawałkami czekolady i wiśniami. Ochłodzić.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ciasteczka biszkoptowe - 378 kcal/100g