Sałatka z kapustą i wędzonym serem

istotne zarówno zimą, jak i latem. Przepis na każdą okazję i każdą okazję! Przepis jest bardzo prosty, a nawet osoba daleka od gotowania z łatwością poradzi sobie z gotowaniem. Bardzo ciekawą opcją przygotowania sałatki z kapusty jest kapusta wędzona.
jakalkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 6 g
tłuszcze 59 % 16 g
węglowodany 19 % 5 g
195 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy świeżą kapustę, wędzony ser kiełbasiany, majonez i czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Trzy na grubej tarce wędzony ser kiełbasiany.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kapusta jest posiekana tak cienko, jak to możliwe.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj kapustę z serem i dodaj majonez, a także posiekany czosnek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przenieś do salaterki, pozostaw mieszaninę w lodówce na co najmniej pół godziny. Im dłużej trzymasz sałatkę w lodówce, tym lepszy smak nabierze nasza wędzona kapusta.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sałatka jest gotowa. Bardzo smaczna sałatka. Ważne zarówno zimą, jak i latem. Przepis na każdą okazję.

taka sałatka może być podawana jako dodatek do dań mięsnych lub rybnych.
można go również spożywać jako zimną przekąskę.
najbardziej lubię pokrywać liść pita taką sałatką i po zrolowaniu jeść.
ogólnie Gorąco polecam do gotowania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ser wędzony - 270   kcal/100g

Podobne przepisy