Sałatka z kapustą i wędzonym serem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy świeżą kapustę, wędzony ser kiełbasiany, majonez i czosnek.
Krok 2:
Trzy na grubej tarce wędzony ser kiełbasiany.
Krok 3:
Kapusta jest posiekana tak cienko, jak to możliwe.
Krok 4:
Wymieszaj kapustę z serem i dodaj majonez, a także posiekany czosnek.
Krok 5:
Przenieś do salaterki, pozostaw mieszaninę w lodówce na co najmniej pół godziny. Im dłużej trzymasz sałatkę w lodówce, tym lepszy smak nabierze nasza wędzona kapusta.
Krok 6:
Sałatka jest gotowa. Bardzo smaczna sałatka. Ważne zarówno zimą, jak i latem. Przepis na każdą okazję.
taka sałatka może być podawana jako dodatek do dań mięsnych lub rybnych.
można go również spożywać jako zimną przekąskę.
najbardziej lubię pokrywać liść pita taką sałatką i po zrolowaniu jeść.
ogólnie Gorąco polecam do gotowania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ser wędzony - 270 kcal/100g