skład / składniki
gotowanie krok po kroku
pierniki czekoladowe pokroić wzdłuż każdy na 3 części.
przygotuj krem:
w śmietanie cukier, dobrze ubij, aż cukier się rozpuści.Dodaj kakao i dobrze wymieszaj.
pokrój banany w plasterki, kiwi w kostkę.
rozłóż kubki z piernika na talerzu.Wypełnij przestrzeń między nimi okruchami piernika.Gdy pierwsza warstwa piernika jest ułożona, posmaruj ją kremem, rozprowadź równomiernie.Następnie ułóż banany na wierzchu.Rozłóż warstwę piernika na wierzchu, posmaruj kremem, równomiernie rozłóż kiwi na całej powierzchni.potem znowu warstwa piernika, śmietany, Banana.najwyższa warstwa powinna być piernikiem.Stale kontroluj kształt przyszłego ciasta, układając kolejną warstwę piernika.Posmaruj górną warstwę kremem i posyp kruszonką z piernika-najpierw po bokach,a następnie posyp górę startą czekoladą i orzechami.
teraz głównym zadaniem jest dobre namoczenie ciasta czekoladowego!Wysyłamy go do lodówki na jeden dzień.
okazuje się piękny, niezwykle delikatny i rozpływa się w ustach. Takie ciasto nie wstydzi się postawić na świątecznym stole. Jego oczywistą zaletą jest to, że nie trzeba go piec, a nawet niedoświadczona gospodyni może ugotować takie ciasto.Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Pierniki - 336 kcal/100g