zimny koktajl kawowy
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
2 stół.łyżki kawy parzyć na 1/2 szklanki wody, 1 stół.łyżką cukru. Ochłodzić.
osobno rozpuść 50g czekolady i ostudź.
dodaj lód, mleko, syrop kawowy, syrop czekoladowy do blendera. Ubić.
wlej koktajl kawowy do szklanki i posyp startą czekoladą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kawa naturalna, mielona - 201 kcal/100g
- Kawa - 94 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g