skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kandyzowane owoce zalać" żywą " wrzącą wodą i odstawić na 10 minut. Przetrzyj twaróg przez sito. Zetrzyj masło na drobnej tarce, wszystko dobrze wymieszaj. Dodaj gotowane mleko skondensowane i ponownie wszystko dobrze wymieszaj. Spuść płyn z kandyzowanych owoców i wyciśnij wodę. Włóż kandyzowane owoce i orzeszki piniowe do naszej masy, dokładnie wymieszaj. Teraz bierzemy formę z dziurami, użyłem durszlaka, przykryliśmy nasz kształt gazą złożoną dwukrotnie. Gaza powinna być duża, aby krawędzie pozostały na zewnątrz. Rozłóż naszą masę, przykryj górę gazą, połóż ładunek na talerzu na talerzu i wyślij ten projekt do lodówki na 12-15 godzin. Następnie wyjmujemy Wielkanoc z formy, zacieramy na wierzchu czekoladą. Miłego! Nasz twaróg jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Kandyzowane - 216 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g