koktajl bananowo-truskawkowy
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotowanie:
1. Ubij lody z mlekiem na puszystą pianę.
2. Przebij truskawki z cukrem za pomocą blendera zanurzeniowego do stanu puree.
3. Wlać tłuczone truskawki i likier do mlecznej masy powietrza i przebić blenderem zanurzeniowym, aż masy się połączą. Wlej do szklanki udekoruj truskawkami pokrojonymi na pół i ciesz się pysznym i orzeźwiającym koktajlem.
1. Ubij lody z mlekiem na puszystą pianę.
2. Przebij truskawki z cukrem za pomocą blendera zanurzeniowego do stanu puree.
3. Wlać tłuczone truskawki i likier do mlecznej masy powietrza i przebić blenderem zanurzeniowym, aż masy się połączą. Wlej do szklanki udekoruj truskawkami pokrojonymi na pół i ciesz się pysznym i orzeźwiającym koktajlem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Likier wiśniowy - 299 kcal/100g
- Likier Baileys - 327 kcal/100g
- Likier - 327 kcal/100g