Domowa lemoniada cytrynowa

świetna lemoniada, w której cukier zastępuje miód. Gotuje się w 5 minut, minimum składników, nic się nie gotuje, wszystko jest proste, zdrowe i smaczne, w upale to samo To moja pierwsza domowa lemoniada cytrynowa przepis bez cukru, ale ze słodkim miodem. Przydatne, jednym słowem i nic zbędnego. Wolę niczego nie gotować, gotować i ponownie podgrzewać. Na 1 szklankę wody wziąłem następujące proporcje: szóstą do piątej dużej cytryny, łyżkę miodu lub 2-3 herbaty. Wiele zależy od miodu. Mieliśmy umiarkowanie słodki. Lepiej dostosować wszystko podczas gotowania.
Elena BelashovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 13 g
62 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Proste do najprostszego i pyszne. Domowe lemoniady to temat!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyciśnij sok z cytryny

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój część cytryny w kółka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Można również dodać limonkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Będzie bardzo kontrastowy i piękny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozcieńczyć sok z cytryny wodą

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj miód

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I dokładnie wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj plasterki cytryny i lód

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Domowa lemoniada cytrynowa jest gotowa.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Mam nadzieję, że ci się spodoba!



kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy