deser z melona
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
gotuj syrop z wody i cukru.
obrany i obrany melon kroimy na kawałki.
w blenderze posiekaj melona, wlej sok z cytryny, schłodzony syrop, wanilię. Mieszać.
wlej masę do tacy, przykryj pokrywką i włóż na noc do lodówki.
obrany i obrany melon kroimy na kawałki.
w blenderze posiekaj melona, wlej sok z cytryny, schłodzony syrop, wanilię. Mieszać.
wlej masę do tacy, przykryj pokrywką i włóż na noc do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Melon"kantalupa" - 19 kcal/100g
- Melon"kołchoźnica" - 28 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g