deser z melona

stanie się ulubionym deserem dla każdego, kto spróbuje! Dzieci bardzo lubią ten deser z melona.
HalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 18 g
70 kcal
IG: 0 / 29 / 71

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 20 min
gotuj syrop z wody i cukru.

obrany i obrany melon kroimy na kawałki.

w blenderze posiekaj melona, wlej sok z cytryny, schłodzony syrop, wanilię. Mieszać.

wlej masę do tacy, przykryj pokrywką i włóż na noc do lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Melon"kantalupa" - 19   kcal/100g
  • Melon"kołchoźnica" - 28   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy