koktajl jagodowo-bananowy na kefirze
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
moje jagody, obierz banana i pokrój w plasterki.
moje pomarańcze, pokrój popalam, wyciśnij sok.
banan, jagody, sok pomarańczowy, miód i kefir mieszamy w blenderze, dodajemy 2 kółka lodów i ponownie mieszamy. Ubij mieszaninę w mikserze.
wlej koktajl do 300-gramowych szklanek, połóż na nim okrąg lodów, udekoruj jagodami, plasterkiem pomarańczy, podawaj ze słomką.
moje pomarańcze, pokrój popalam, wyciśnij sok.
banan, jagody, sok pomarańczowy, miód i kefir mieszamy w blenderze, dodajemy 2 kółka lodów i ponownie mieszamy. Ubij mieszaninę w mikserze.
wlej koktajl do 300-gramowych szklanek, połóż na nim okrąg lodów, udekoruj jagodami, plasterkiem pomarańczy, podawaj ze słomką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g