Sernik Solidna Rozkosz

to ciasto, będziesz żałować dzielenia się z Gośćmi! Ciasto twarogowe jest dobre, ponieważ można je przygotować zarówno zimą, przy użyciu owoców w puszkach, jak i latem. Obfitość różnych świeżych owoców w połączeniu z miękką masą twarogową zapewnia ciągłą przyjemność podczas jedzenia, siedząc w letni gorący wieczór na balkonie, popijając zimną kawę.
AnaitAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 11 g
tłuszcze 18 % 5 g
węglowodany 43 % 12 g
130 kcal
IG: 58 / 8 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj owoce...

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    ... i osobno wiśnie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Opróżnij.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Usuń pestki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp sah.puder.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Usuń pestki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Obierz skórkę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj cukier.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zalej wrzącą wodą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Morele i jądra.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowe składniki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Składniki TV.masa...

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    ... umieść w misce...

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    ... i wymieszać.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    ... i wymieszać.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    W żelatynie...

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    ... wlać sok brzoskwiniowy.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowa żelatyna...

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    ... Dodaj do TV.masa...

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    ... wymieszać.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Dodaj jądra i nasiona.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Wymieszaj.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Przenieś do formy.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    1 warstwa.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Wlej masę.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    2.warstwa.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    3 warstwa.

  29. Krok 29:

    Krok 29.
  30. Krok 30:

    Krok 30.
  31. Krok 31:

    Krok 31.

przygotuj owoce. Umyj wszystkie owoce, wrzuć do durszlaka, osusz.
usuń pestki z wiśni, pozwól sokowi wypłynąć jak najwięcej (nie wyciskaj) i zwiń w cukier puder.
usuń pestki z wiśni.
podziel morele na pół i usuń nasiona (nie wyrzucaj jąder).
obierz brzoskwinię i nektarynę, usuń pestki,podziel na kliny, włóż do rondla, posyp 2 stół.L. piasek, wlać 1 szklankę wrzącej wody, gotować przez 30-70 sekund (nie trawić), ostudzić.
pokrój banana na talerze.
zalej żelatynę szklanką odcedzonego soku brzoskwiniowo-nektarynowego. Po spęcznieniu podgrzej żelatynę na kuchence, aż całkowicie się rozpuści, nie doprowadzając do wrzenia.
wymieszaj twaróg z cukrem granulowanym, śmietaną, mlekiem, gotową żelatyną, wanilią, dobrze wymieszaj (najlepiej blenderem). Dodaj pestki moreli i pestki dyni, wymieszaj łyżką (nie martw się, że masa twarogowa jest bardzo płynna: żelatyna "zna się" na rzeczy).
wlej część mieszanki twarogowej na dno dzielonej formy , połóż na niej czereśnie, włóż do zamrażarki lodówki i pozostaw na 20 minut.
wyjmij formę z lodówki, wlej masę twarogową, włóż morele i wiśnie, wróć do lodówki, pozostaw na 15 minut.
wyjmij formę, ułóż brzoskwinię i nektarynę i polej pozostałą mieszanką twarogu .
schłodzić ciasto przez 6 godzin przed spożyciem. Udekoruj według własnego uznania, na przykład: gofrowymi kwiatami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Morele - 46   kcal/100g
  • Morele w puszkach - 50   kcal/100g
  • Czereśnia - 50   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Sok brzoskwiniowy - 69   kcal/100g
  • Suszone pestki dyni i dyni - 553   kcal/100g
  • Pestki dyni - 556   kcal/100g
  • Nektaryna - 48   kcal/100g
  • Pestki moreli - 519   kcal/100g

Podobne przepisy