SOS dosłownie topi się na gorącym mięsie, a potem-w ustach! Otrzymała od męża kupę książek na receptę z różnych dziesięcioleci. Natknąłem się tam na zupełnie nietypowy dla mnie pomysł na sos z lat siedemdziesiątych. W Niemczech fondue mięsne było wtedy modne - metoda gotowania, po której małe kawałki świeżo smażonego mięsa są maczane w różnych sosach (lub zjadane różnymi sałatkami). SOS serowo-koniakowy z pewnością będzie pasował nie tylko do Fondue mięsnego, ale także do każdego innego mięsa smażonego na patelni lub grillowanego - i oczywiście do kebaba! Jeśli dobrze zrozumiałem sekret tego dania-kluczową rolę odgrywa tam to, że miękki ser topi się, nabierając smaku śmietany, a koniak również "kwitnie" z gorącej temperatury. & quot; bukiet & quot; okazuje się po prostu pyszny; jak powiedział jeden z gości: & quot;to może być nadzienie do cukierków!& quot; usmażyliśmy w fondue wołowinę, wieprzowinę, indyka i kiełbaski - sos dobrze komponował się ze wszystkim.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
23
%
6
g
tłuszcze
65
%
17
g
węglowodany
12
%
3
g
221
kcal
IG:
100
/
0
/
0
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
3 min
PT3M
Krok 1:
Zbierz składniki
Krok 2:
Jeśli używasz suszonych pomidorów w oleju, posiekaj. Jeśli są po prostu suche, wstępnie namocz godziny (odpowiednio czas gotowania wzrasta). Nie musisz nic robić z koncentratem pomidorowym.
Krok 3:
Wszystkie składniki gry są kruche razem za pomocą blendera, aż będą gładkie i umieszczone na 5 godzin w chłodnym miejscu (ale nie w lodówce). Przed podaniem ponownie wymieszaj (tam koniak może się wyróżniać). Na zdjęciu gotowej porcji sos jest posypany słodką czerwienią
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy