skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułkę z ciasteczkami? Wziąłem dla niego Savoyardi, ponieważ lubię pracować z tymi konkretnymi ciasteczkami. Ale możesz użyć dowolnego innego piasku według własnego gustu, na przykład rocznicowego.
Krok 2:
Zmiażdż ciasteczka na okruchy w kombajnie. Dodaj kakao w proszku i wlej mleko. Zamiast mleka możesz użyć tylko wody, herbaty lub kawy, ogólnie potrzebujesz płynu, który zwiąże całą masę. Miska do mieszania powinna być duża, aby wszystko pasowało. Jeśli jest mały, przetwarzaj masę w częściach, przenosząc ją do innych naczyń.
Krok 3:
W rezultacie powinna być wystarczająco lepka masa. Trochę żałowałem płynu i wyszło mi to na bok, więc nie bój się, jeśli okruchy nie układają się dobrze w grudkę - dodaj trochę więcej płynu. Ilość płynu zależy od Ciasteczek, dlatego najważniejsze jest, aby grudka dobrze zachowała swój kształt.
Krok 4:
Do napełniania wstępnie zmiel płatki kokosowe (nie mogłem tego zrobić ,ponieważ biedny Kombajn już w ogóle nie chce pracować, ale jeśli masz młynek do kawy lub blender, musisz go zmielić, wtedy znacznie wygodniej będzie pokroić gotową bułkę). Dodaj ser śmietankowy i cukier puder do płatków kokosowych(ser śmietankowy można zastąpić masłem). Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Przykryj powierzchnię roboczą folią spożywczą, rozprowadź na niej warstwę czekolady(rozwałkowuję ją między dwiema warstwami folii).
Krok 6:
Ułóż nadzienie Kokosowe na wierzchu, rozprowadź cienką warstwę na całej powierzchni, nie sięgając do krawędzi. Delikatnie zwiń w rolkę (pomóż sobie folią) i wyślij do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Krok 7:
Pokrój schłodzoną bułkę na małe kawałki i podawaj.
bułka jest smaczna i delikatna. Gotowanie jest również bardzo proste, jedyne, co miałem, to trudności podczas zwijania, ale to już moja wina, musiałem dodać więcej płynu. Jako płyn możesz użyć wody, herbaty, kawy, mleka. Możesz dodać trochę alkoholu do smaku lub dla kremowego smaku trochę roztopionego masła lub zamiast proszku kakaowego po prostu trochę roztopionej czekolady. Ogólnie możesz fantazjować, jak chcesz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g