bułka z ciasteczkami kokosowymi bez pieczenia

deser bez pieczenia oparty na Raffaello! Bułka z ciasteczkami z nadzieniem kokosowym wygląda tak jasno i pięknie, że można ją podawać na świątecznym stole. Ponadto bardzo łatwo jest go przygotować, nawet dziecko poradzi sobie za pierwszym razem!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 10 g
tłuszcze 34 % 26 g
węglowodany 53 % 40 g
491 kcal
IG: 15 / 53 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułkę z ciasteczkami? Wziąłem dla niego Savoyardi, ponieważ lubię pracować z tymi konkretnymi ciasteczkami. Ale możesz użyć dowolnego innego piasku według własnego gustu, na przykład rocznicowego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiażdż ciasteczka na okruchy w kombajnie. Dodaj kakao w proszku i wlej mleko. Zamiast mleka możesz użyć tylko wody, herbaty lub kawy, ogólnie potrzebujesz płynu, który zwiąże całą masę. Miska do mieszania powinna być duża, aby wszystko pasowało. Jeśli jest mały, przetwarzaj masę w częściach, przenosząc ją do innych naczyń.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W rezultacie powinna być wystarczająco lepka masa. Trochę żałowałem płynu i wyszło mi to na bok, więc nie bój się, jeśli okruchy nie układają się dobrze w grudkę - dodaj trochę więcej płynu. Ilość płynu zależy od Ciasteczek, dlatego najważniejsze jest, aby grudka dobrze zachowała swój kształt.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do napełniania wstępnie zmiel płatki kokosowe (nie mogłem tego zrobić ,ponieważ biedny Kombajn już w ogóle nie chce pracować, ale jeśli masz młynek do kawy lub blender, musisz go zmielić, wtedy znacznie wygodniej będzie pokroić gotową bułkę). Dodaj ser śmietankowy i cukier puder do płatków kokosowych(ser śmietankowy można zastąpić masłem). Wszystko dokładnie wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj powierzchnię roboczą folią spożywczą, rozprowadź na niej warstwę czekolady(rozwałkowuję ją między dwiema warstwami folii).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż nadzienie Kokosowe na wierzchu, rozprowadź cienką warstwę na całej powierzchni, nie sięgając do krawędzi. Delikatnie zwiń w rolkę (pomóż sobie folią) i wyślij do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój schłodzoną bułkę na małe kawałki i podawaj.

bułka jest smaczna i delikatna. Gotowanie jest również bardzo proste, jedyne, co miałem, to trudności podczas zwijania, ale to już moja wina, musiałem dodać więcej płynu. Jako płyn możesz użyć wody, herbaty, kawy, mleka. Możesz dodać trochę alkoholu do smaku lub dla kremowego smaku trochę roztopionego masła lub zamiast proszku kakaowego po prostu trochę roztopionej czekolady. Ogólnie możesz fantazjować, jak chcesz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy