ciasto Arbuzowe z owocami

chcesz słodyczy i mniej kalorii? Ten przepis jest dla ciebie! Szaleję za tym deserem, naprawdę-naprawdę! I na pewno ci się spodoba! Jego główną atrakcją jest to, że możesz udekorować ciasto arbuzowe tak, jak chcesz, dowolnymi owocami i jagodami do smaku, odpowiednie są truskawki, jabłka i brzoskwinie, wszystko, czego pragnie twoja wyobraźnia!!!
Alina WiktorowskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 38 % 5 g
węglowodany 54 % 7 g
80 kcal
IG: 25 / 25 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Cały arbuz dobrze umyć i odciąć mu wierzchołek i & quot; Tyłek & quot;.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odwróć arbuza.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ostrym długim nożem zacznij wycinać rdzeń

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ostrożnie podążając za granicą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ważne jest, aby nie brać białego miąższu, odcinać tylko czerwony.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po wycięciu rdzenia,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój skórkę arbuza jednym nacięciem w dół

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I wyjmij rdzeń ze skórki. Otrzymasz taki cylinder. Aby kawałek przyszłego ciasta pięknie wyglądał na talerzu bokiem, możesz zrobić go nie wyżej niż 15 cm, chociaż jest to dla amatora.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Arbuz wypuszcza sok, więc pozwól mu spłynąć, schłodź w lodówce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Schłodzony arbuz łatwiej nakłada krem. Musisz zacząć od góry.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Schłodzoną ciężką śmietanę ubić ze stewią i wanilią, aż będzie puszysta, aż będzie kremowa. Naczynia do ubijania powinny być również zimne. Robię to za pomocą blendera z nasadką miksującą - ma bardzo dużą prędkość.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Bardzo szybko posmaruj arbuza śmietaną, zaczynając od czubka głowy, kończąc na bokach. Następnie równie szybko dekorujemy pokrojonymi jagodami i owocami. Na zdjęciu możesz zobaczyć przykład dekoracji.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Do dekoracji możesz użyć absolutnie dowolnych jagód, owoców. W naszym przypadku kroimy winogrona na 2 połówki, maliny też. Obrana gruszka - na cienkie talerze, kiwi na cienkie kółka. Wszystko powinno być cienkie, ponieważ bita śmietana jest delikatna, nie utrzyma ciężaru ciężkich owoców po bokach ciasta.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ciasto Arbuzowe najlepiej podawać od razu, aby nie zaczęło się topić.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Arbuz - 25   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Płatki migdałów - 650   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Stewia sucha w liściach - 0   kcal/100g

Podobne przepisy