skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Cały arbuz dobrze umyć i odciąć mu wierzchołek i & quot; Tyłek & quot;.
Krok 2:

Odwróć arbuza.
Krok 3:

Ostrym długim nożem zacznij wycinać rdzeń
Krok 4:

Ostrożnie podążając za granicą.
Krok 5:

Ważne jest, aby nie brać białego miąższu, odcinać tylko czerwony.
Krok 6:

Po wycięciu rdzenia,
Krok 7:

Pokrój skórkę arbuza jednym nacięciem w dół
Krok 8:

I wyjmij rdzeń ze skórki. Otrzymasz taki cylinder. Aby kawałek przyszłego ciasta pięknie wyglądał na talerzu bokiem, możesz zrobić go nie wyżej niż 15 cm, chociaż jest to dla amatora.
Krok 9:

Arbuz wypuszcza sok, więc pozwól mu spłynąć, schłodź w lodówce.
Krok 10:

Schłodzony arbuz łatwiej nakłada krem. Musisz zacząć od góry.
Krok 11:

Schłodzoną ciężką śmietanę ubić ze stewią i wanilią, aż będzie puszysta, aż będzie kremowa. Naczynia do ubijania powinny być również zimne. Robię to za pomocą blendera z nasadką miksującą - ma bardzo dużą prędkość.
Krok 12:

Bardzo szybko posmaruj arbuza śmietaną, zaczynając od czubka głowy, kończąc na bokach. Następnie równie szybko dekorujemy pokrojonymi jagodami i owocami. Na zdjęciu możesz zobaczyć przykład dekoracji.
Krok 13:

Do dekoracji możesz użyć absolutnie dowolnych jagód, owoców. W naszym przypadku kroimy winogrona na 2 połówki, maliny też. Obrana gruszka - na cienkie talerze, kiwi na cienkie kółka. Wszystko powinno być cienkie, ponieważ bita śmietana jest delikatna, nie utrzyma ciężaru ciężkich owoców po bokach ciasta.
Krok 14:

Ciasto Arbuzowe najlepiej podawać od razu, aby nie zaczęło się topić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Arbuz - 25 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Płatki migdałów - 650 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Stewia sucha w liściach - 0 kcal/100g

