Shake kawowo-kokosowy

Poczęstuj się aromatycznym napojem na wesoły nastrój. Shake jest pyszny z bogatym aromatem kawy i kokosa. Stosunek mleka kokosowego do kawy można dostosować do własnych upodobań. Alternatywnie, zamiast cukru możesz dodać mleko skondensowane, okazuje się, że jest kaloryczny, ale bardzo smaczny:) Poczęstuj się!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 63 % 12 g
węglowodany 26 % 5 g
132 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na początek parzymy kawę w dowolny sposób.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W misce blendera wymieszaj parzoną kawę (w razie potrzeby odcedź), mleko kokosowe i cukier.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubijaj, aż uzyskasz bujną pianę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posyp wiórkami kokosowymi na wierzchu i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Kawa mielona - 200   kcal/100g

Podobne przepisy