sos Alfredo do makaronu
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki
Krok 2:
Na patelni z grubym dnem na małym ogniu rozpuść masło.
Krok 3:
Wlej śmietanę do masła i zagotuj.
Krok 4:
Gdy śmietana zacznie się gotować, dodaj sól i pieprz.
Krok 5:
Zetrzyj parmezan na drobnej tarce i dodaj do śmietany.
Krok 6:
Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż ser się rozpuści.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g