gulasz z królika z warzywami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty. Obierz warzywa i spłucz wodą.
Krok 2:
Pokrój cebule na półpierścienie i posiekaj czosnek w plasterki.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Na oleju podsmaż marchewkę, czosnek i cebulę.
Krok 5:
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 6:
Pokrój filet z królika na duże kawałki.
Krok 7:
Rozwałkuj przesianą mąkę mięso.
Krok 8:
Smaż mięso na patelni z dodatkiem oleju przez 5 minut.
Krok 9:
Dodaj ziemniaki i królika do marchewki z cebulą.
Krok 10:
Wlej wodę, dodaj przyprawy i sól. Dodaj śmietanę i lekko wymieszaj.
Krok 11:
Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut pod przykryciem.
Krok 12:
Przed podaniem przenieś gorący gulasz z królika do głębokiej miski, możesz ozdobić świeżymi ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g