gorąca Funchoza z kurczakiem

Przygotuj jasne Koreańskie danie! To niezwykłe i pyszne! Gorąca Funchoza z kurczakiem to niezapomniane danie. Świetną opcją jest przygotowanie go na przybycie gości, zwłaszcza jeśli są miłośnikami azjatyckiego jedzenia. Przygotowanie go nie jest trudne, ale niezbędne produkty należy przygotować z wyprzedzeniem. Wszystko można łatwo kupić w specjalistycznym sklepie lub zamówić online.
JuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 25 % 5 g
węglowodany 50 % 10 g
100 kcal
IG: 45 / 36 / 18

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Przygotowujemy niezbędne składniki:

- umyj kurczaka i pokrój na średnie kawałki,

- umyj i obierz marchewki i ziemniaki, pokrój na średnie kawałki wielkości kurczaka,

- obieramy cebulę, kroimy również-średnio,

- umyj i pokrój grzyby na cienkie plasterki,

- szczypiorek kroimy ukośnie na długie kawałki,

- smaż sezam na suchej patelni przez 30 sekund,

- moczyć funchozę przez 20 minut w ciepłej wodzie. po spuszczeniu wody.

2. Kolejnym etapem gotowania będzie przygotowanie sosu, dla którego łączymy wszystkie składniki w odpowiednim pojemniku i dokładnie je mieszamy, aż będą gładkie.

3. Wlej ilość wody wskazaną w przepisie do rondla średniej wielkości. Stawiamy patelnię na dużym ogniu i doprowadzamy płyn do wrzenia. Gdy zawartość garnka się zagotuje, wlej posiekanego kurczaka, trzymaj mięso we wrzącej wodzie przez 1 minutę, a następnie spuść wodę. Taka manipulacja pozwoli Ci pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

4. W czystej patelni (możesz użyć kotła) włóż parzonego kurczaka, napełnij go sosem. Umieść patelnię na średnim ogniu, gotuj kurczaka pod pokrywką przez 10 minut.

5. Dodaj pokrojone ziemniaki, marchewkę, cebulę, papryczki chili do kurczaka. Gotujemy wszystko razem, mieszając, przez 7 minut. Następnie zmniejszamy ciepło i ponownie wszystko mieszamy, po czym dusimy zawartość patelni przez kolejne 8 minut.

6. Na patelnię wkładamy funchozę, a także pokrojone grzyby i zieloną cebulę (część cebuli pozostawia się do dekoracji gotowego dania). Gotuj wszystko przez 5 minut (aż Funchoza i grzyby będą w pełni ugotowane), lekko wymieszaj, aby grzyby i makaron były całkowicie w sosie.

7. Gotowe danie posypujemy smażonym sezamem, pozostawionym na później zieloną cebulą. Podawaj na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Shiitake - 34   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Sos ostrygowy - 121   kcal/100g
  • Wino ryżowe - 256   kcal/100g
  • Makaron Szklany - 351   kcal/100g

Podobne przepisy