mintaj cebula marchew pasta pomidorowa

mintaj duszony z cebulą, marchewką i koncentratem pomidorowym. Dziś przygotowujemy mintaja duszonego z cebulą, marchewką i koncentratem pomidorowym. Kolejne proste danie z mintaja. Mintaj ma wiele zalet, za które jest częstym gościem na stole wielu. Jest to ryba o niskiej zawartości kości z przyjemnym białym miąższem, która nie ma ostrego zapachu (w przeciwieństwie do większości ryb morskich), a ponadto jest niedroga. Gotowanie to przyjemność! Proponowany przepis daje natychmiast gotowy obiad-rybę w gotowym sosie warzywnym. Dodaj dowolny dodatek i pełny posiłek na stole.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 88 % 14 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 6 % 1 g
71 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź produkty według listy. Możesz obejść się bez kwaśnej śmietany.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oczyść mintaja z łusek i wnętrzności, odetnij płetwy, Usuń ogon (i głowę, jeśli są dostępne). Pokrój na małe kawałki pieprzu. Sól, pieprz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zastąp kawałki mintaja w mące. Smażyć na patelni ze wszystkich stron, stopniowo dodając cebulę-doprowadzić do przezroczystości, a następnie marchewki starte na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zgasić wszystko razem przez chwilę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj nadzienie na bazie koncentratu pomidorowego. Można wybrać opcje: 1. rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą, solą, pieprzem i wlać rybę z warzywami, dusić do miękkości. 2. Dodaj śmietanę, sól i przyprawy do pasty pomidorowej i rozcieńczyć wodą. Wlać rybę i gotować na wolnym ogniu do miękkości.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wybrałem drugą opcję-moim zdaniem jest delikatniejsza i smaczniejsza. Ponadto nadaje się również dla dzieci.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod przykryciem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    To wszystko1 danie jest gotowe!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Mintaj duszony na patelni z cebulą, marchewką i koncentratem pomidorowym jest gotowy.

mintaj duszony na patelni z cebulą, marchewką i koncentratem pomidorowym - prosty i pyszny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy