skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź produkty według listy. Możesz obejść się bez kwaśnej śmietany.
Krok 2:
Oczyść mintaja z łusek i wnętrzności, odetnij płetwy, Usuń ogon (i głowę, jeśli są dostępne). Pokrój na małe kawałki pieprzu. Sól, pieprz.
Krok 3:
Zastąp kawałki mintaja w mące. Smażyć na patelni ze wszystkich stron, stopniowo dodając cebulę-doprowadzić do przezroczystości, a następnie marchewki starte na grubej tarce.
Krok 4:
Zgasić wszystko razem przez chwilę.
Krok 5:
Przygotuj nadzienie na bazie koncentratu pomidorowego. Można wybrać opcje: 1. rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą, solą, pieprzem i wlać rybę z warzywami, dusić do miękkości. 2. Dodaj śmietanę, sól i przyprawy do pasty pomidorowej i rozcieńczyć wodą. Wlać rybę i gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 6:
Wybrałem drugą opcję-moim zdaniem jest delikatniejsza i smaczniejsza. Ponadto nadaje się również dla dzieci.
Krok 7:
Dodaj liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod przykryciem.
Krok 8:
To wszystko1 danie jest gotowe!
Krok 9:
Mintaj duszony na patelni z cebulą, marchewką i koncentratem pomidorowym jest gotowy.
mintaj duszony na patelni z cebulą, marchewką i koncentratem pomidorowym - prosty i pyszny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g