ziemniaki z kapustą i mięsem w powolnej kuchence

pyszny i szybki obiad pomoże przygotować powolną kuchenkę! Duszona kapusta z mięsem i ziemniakami w powolnej kuchence jest bardzo prosta i bez kłopotów! Możesz wziąć dowolne mięso: drób, wołowinę, wieprzowinę, będzie równie smaczne. Wziąłem polędwicę wieprzową. Gotuje się szybko, a danie okazuje się satysfakcjonujące.
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 5 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 47 % 9 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak dusić ziemniaki z kapustą i mięsem w powolnej kuchence? Przygotuj niezbędne składniki. Dokładnie umyj warzywa (rośliny okopowe szczotką), obierz, usuń górne liście z kapusty, jeśli to konieczne. Umyj i osusz mięso.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso (wystarczy, ale w moim przypadku jest to wieprzowina) kroimy na dowolne kawałki, kroiłam w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj kapustę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ziemniaki w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj cebulę (aby nie szczypać oczu podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż wodą).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój marchewki w kostkę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż pokrojone warzywa w powolnej kuchence, sól do smaku

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pieprz (również do smaku)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj pół szklanki wody.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Mieszamy

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wystawiamy program & quot; gaszenie" na 1 godzinę i możesz spokojnie robić inne rzeczy, Multicooker zrobi wszystko sam

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po określonym czasie nasze danie jest gotowe. Wzywamy wszystkich do stołu

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

dużym plusem gotowania w powolnej kuchence jest to, że możesz całkowicie spokojnie obejść się bez oleju i smażenia. Duszone ziemniaki z kapustą i mięsem i bez tego będą bardzo smaczne. Spróbuj!

do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy