skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak dusić ziemniaki z kapustą i mięsem w powolnej kuchence? Przygotuj niezbędne składniki. Dokładnie umyj warzywa (rośliny okopowe szczotką), obierz, usuń górne liście z kapusty, jeśli to konieczne. Umyj i osusz mięso.
Krok 2:
Mięso (wystarczy, ale w moim przypadku jest to wieprzowina) kroimy na dowolne kawałki, kroiłam w kostkę.
Krok 3:
Drobno posiekaj kapustę.
Krok 4:
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 5:
Posiekaj cebulę (aby nie szczypać oczu podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż wodą).
Krok 6:
Pokrój marchewki w kostkę
Krok 7:
Rozłóż pokrojone warzywa w powolnej kuchence, sól do smaku
Krok 8:
Pieprz (również do smaku)
Krok 9:
Dodaj pół szklanki wody.
Krok 10:
Mieszamy
Krok 11:
Wystawiamy program & quot; gaszenie" na 1 godzinę i możesz spokojnie robić inne rzeczy, Multicooker zrobi wszystko sam
Krok 12:
Po określonym czasie nasze danie jest gotowe. Wzywamy wszystkich do stołu
Krok 13:
Smacznego!
dużym plusem gotowania w powolnej kuchence jest to, że możesz całkowicie spokojnie obejść się bez oleju i smażenia. Duszone ziemniaki z kapustą i mięsem i bez tego będą bardzo smaczne. Spróbuj!
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g