skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować sałatkę & quot; Apetitka" na zimę z pomidora z jabłkami, weź produkty z listy: pomidory, papryka, jabłka, marchew, cebula, czosnek i przyprawy. Kolor Twojego apetytu będzie zależał bezpośrednio od koloru surowca. Jeśli nie weźmiesz czerwonych pomidorów i papryki, SOS okaże się znacznie jaśniejszy i mniej apetyczny.
Krok 2:
Pomidory przekręć na maszynce do mięsa lub posiekaj w robocie, dodaj posiekany czosnek i gotuj na wolnym ogniu przez około pół godziny.
Krok 3:
Przygotuj i posiekaj pozostałe warzywa i jabłka, obierając je i krojąc na duże kawałki.
Krok 4:
Umieść w misce kombajnu i posiekaj.
Krok 5:
Na oleju słonecznikowym dusić posiekane warzywa przez 10 minut.
Krok 6:
Smaż je lekko po odparowaniu płynu.
Krok 7:
Połącz smażone warzywa z jabłkami z duszonymi pomidorami. Gotuj mieszaninę przez kolejne pół godziny - będzie bulgotać i "strzelać", więc przykryj patelnię pokrywką.
Krok 8:
Zapakuj powstały sos wrzący w sterylne słoiki i wyślij pod futro, aż całkowicie ostygnie.
sałatka na zimę z pomidora z jabłkami to świetny sos warzywny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g