gulasz z serca

obfity gulasz z serca urozmaica Twój stół. Spróbuj!
ElliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 9 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 28 % 5 g
90 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

umyj Serce, Wytnij wszystkie zawory i naczynia, pokrój w małe kostki. Smażyć w oleju roślinnym.
zetrzyj obrane marchewki na grubej tarce. Cebulę i paprykę pokroić w półpierścienie. Dodaj cebulę i marchewkę do smażenia, wymieszaj, smaż przez 5 minut. Sól, pieprz. I po ustawieniu na wolnym ogniu gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny. Wlać gorący bulion i dodać pieprz, wymieszać. Przykryj i pozostaw na ogniu przez 10 minut.
podawaj gulasz z serca na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Bulion mięsny - 34   kcal/100g
  • Serce wieprzowe - 118   kcal/100g

Podobne przepisy