gulasz z serca
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
umyj Serce, Wytnij wszystkie zawory i naczynia, pokrój w małe kostki. Smażyć w oleju roślinnym.
zetrzyj obrane marchewki na grubej tarce. Cebulę i paprykę pokroić w półpierścienie. Dodaj cebulę i marchewkę do smażenia, wymieszaj, smaż przez 5 minut. Sól, pieprz. I po ustawieniu na wolnym ogniu gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny. Wlać gorący bulion i dodać pieprz, wymieszać. Przykryj i pozostaw na ogniu przez 10 minut.
podawaj gulasz z serca na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g
- Serce wieprzowe - 118 kcal/100g

