szproty z uklejania w domu

domowe szproty to marzenie smakosza. Miękkie, pachnące, proste w przygotowaniu!.. Takie szproty z klejenia łatwo zastępują wersję sklepową. Co więcej, ostatnio pod tą dumną nazwą do słoików wkłada się szprot, ostrobok i mały asortyment tego, co złowiono. Dlatego domowe jest lepsze (i bardziej rodzime).
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 100 % 100 g
węglowodany 0 % 0 g
898 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

1. Oczyść rybę z łusek i umyj. Standardowe szproty są przygotowywane z głową i wnętrznościami, ale to kwestia gustu - możesz wypatroszyć rybę i usunąć głowę.
2. Posmaruj patelnię olejem i ułóż pierwszą warstwę ryby-ciasno jedna na drugiej, jak pasażerowie w autobusie w godzinach szczytu. Sól i dopraw. Tak więc, warstwa po warstwie, połóż całą rybę, nie zapominając o doprawieniu jej przyprawami.
3. Napełnij rybę olejem, całkowicie przykryj. Umieść na średnim ogniu.
4. Gdy olej zacznie bulgotać-sprawdź 3 godziny. Po tym czasie szproty będą gotowe.
szproty z uklejki można jeść na ciepło i na zimno. Idą do ziemniaków, sałatek i kanapek nie gorzej niż sklep.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy