Jak stopić czekoladę suszarką do włosów

Poznaj najbardziej niezwykły sposób na stopienie czekolady! Jak stopić czekoladę suszarką do włosów można znaleźć w tym przepisie. Metoda nie jest powszechna, ale nadal istnieje. Jeśli więc nie masz pod ręką kuchenki mikrofalowej, kuchenki lub multicookera, a nadal musisz stopić czekoladę, możesz użyć zwykłej suszarki do włosów.
Tanuska-psAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 5 g
tłuszcze 36 % 35 g
węglowodany 59 % 58 g
550 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Czekoladę łamiemy na kwadraty, wkładamy do miski. Zdejmij dyszę z suszarki do włosów, włącz minimalną prędkość i skieruj przepływ powietrza na czekoladę.

2. W tym procesie, jak zwykle, wymieszaj. Jedyne, co warto wziąć pod uwagę: w żadnym wypadku nie musisz używać zbyt mocnego urządzenia, w przeciwnym razie ściany i wszystko wokół będą w czekoladzie, w bezpośrednim znaczeniu tego słowa.

niech nic nie powstrzyma cię przed gotowaniem pysznych arcydzieł!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: