pomidory marchewkowe na zimę

aromatyczne pomidory uzupełnią twój dodatek zimą! Wierzchołki marchwi w pomidorach w puszkach na zimę odgrywają ważną rolę, wzbogacając przekąskę witaminami i nadając jej smak. Pomidory do zbioru należy wybrać średniej wielkości, Dojrzałe, ale dość gęste. Mimo że przepis wykorzystuje minimum składników, pomidory są tak smaczne, że nie można się oderwać! Przedmiot obrabiany jest doskonale przechowywany w temperaturze pokojowej, a także w piwnicy.
FloraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
40 kcal
IG: 44 / 0 / 56

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 1 h 40 min

1. Dokładnie umyj pomidory, posortuj. Każde warzywo nie powinno być dojrzałe, ale dość gęste, bez śladów zepsucia.

2. W trzylitrowym słoiku na dnie układamy wstępnie umyte wierzchołki marchwi i napełniamy je pomidorami pod samą szyjką.

3. Wlać wrzącą wodę na same krawędzie, przykryć pokrywką, pozostawić na 20 minut, następnie spuścić wodę na patelnię, ponownie zagotować i wlać pomidory na 20 minut.

4. Ponownie wlej wodę do rondla, tym razem wlej do niego sól i cukier, Wyślij do ognia, zagotuj.

5. Zalej pomidory wrzącą solanką, natychmiast dodaj ocet i hermetycznie zwiń. Odwróć słoik do góry nogami, zawiń go w koc, pozostaw na jeden dzień, a następnie przenieś do stałego miejsca przechowywania.

pyszne pomidory dla Ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Marchewka - 35   kcal/100g

Podobne przepisy