skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę w kostkę i posiekaj marchewkę za pomocą maszynki do mięsa. Smażyć warzywa na oleju słonecznikowym, aż cebula będzie przezroczysta.
2. Podczas smażenia warzyw myjemy Kabaczek, kroimy w plasterki, usuwając nasiona. Przepuszczamy Kabaczek przez maszynę do mięsa. Masę rozprowadzamy na patelni z cebulą i marchewką, mieszamy.
3. Pomidory są myte, również mielone za pomocą maszynki do mięsa wraz z ostrą papryką, podczas duszenia rozprowadzamy świeżo przygotowaną masę pomidorową, dusimy do miękkości, 30 minut.
4. Obierz czosnek, zetrzyj na drobnej tarce, rozłóż na pozostałych składnikach, sól, dodaj cukier, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
5. Kawior jest gotowy, przetrzyj go przez sito, aby uzyskać jednorodną konsystencję. Wlej ocet do puree kawiorowego i ponownie zagotuj.
6. Gorącą masę układamy na wstępnie wysterylizowanych słoikach, zwijamy hermetycznie, odwracamy półfabrykaty do góry nogami, owijamy w Kratę, zostawiamy na jeden dzień, a następnie przenosimy do piwnicy.
pyszny kawior dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Patisson - 18 kcal / 100g