prawie rodzeństwo, cukinia, cukinia, Kabaczek, ma identyczny skład chemiczny. Co wpływa na ich smak. Podobnie jak wszystkie dynie, do których należą, wszystkie mają dobry zestaw witamin i pierwiastków śladowych: C, B1, B2, B3, B6, B9, PP, fosfor, potas, wapń. Dodatkowo mają doskonały profit w swoim arsenale: zdolność do pozbycia się nadmiaru wilgoci. Cóż, niska zawartość kalorii, która w kabaczku wynosi tylko 18 jednostek, zamienia ten produkt w idealny składnik dla koneserów szczupłej sylwetki i zdrowego stylu życia. Nawiasem mówiąc, wymienione dynie również usuwają cholesterol z solami z organizmu.
Najczęściej Kabaczek znajduje się w przepisach z tymi pięcioma produktami:
z delikatną, jeszcze nie grubą skórką, Kabaczek można dodać do naczynia bez obierania. Ale musisz go umyć,nawet jeśli zostanie zerwany w osobistym ogrodzie. Jest dobry w postaci pojedynczych dodatków pasujących do mięsa i kurczaka. A także w postaci dodatkowego składnika w wielu potrawach: zupach, zapiekankach, gulaszach, gulaszach.
pytanie: jeśli smakuje nie do odróżnienia od swoich najbliższych krewnych, jaka jest jego wyjątkowość? Odpowiedź jest dość prosta: w formie!
Kabaczek w kształcie miseczki jest idealny do nadziewania. Nie trzeba go nawet kroić, jak w przypadku cukinii. Dość odciąć wierzchołek i zeskrobać wnętrze, tak jak w przypadku dyni. Wewnątrz możesz dodać wszystko, czego dusza zapragnie: mięso lub mięso mielone z kurczaka, zboża, rośliny strączkowe, grzyby. Małe rozmiary warzyw nadają się do podawania porcji, a Duże - do ogólnego.
jest też więcej squasha niż cukinii, Delikatnego, pozbawionego pestek miąższu. To sprawia, że jest najlepszym kandydatem do solenia i marynat - to znaczy do domowych preparatów. Małe, prawie Młode dynie wyglądają niesamowicie pięknie w 3-litrowych puszkach otoczonych wiśniami i pikuli.