Kabaczek po koreańsku na zimę

Co zrobić z kabaczkami? Przygotuj pikantną przekąskę! Koreańskie kabaczki na zimę przypadną do gustu wszystkim miłośnikom kuchni azjatyckiej i pikantnego smaku. Przygotowanie takiej sałatki nie jest trudne, ma jasny i niezapomniany smak, z wyglądu jest piękny. A przy tym wszystkim jest również przechowywany przez długi czas w piwnicy lub lodówce. Zaletą przepisu jest to, że sałatka jest przygotowywana bez obróbki cieplnej. Oznacza to bezpieczeństwo wszystkich witamin, co jest bardzo ważne na zimę.
allaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 18 % 2 g
węglowodany 73 % 8 g
55 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 45 min

przygotowanie zaczynamy od umycia warzyw: squasha, marchwi i papryki. Suszymy je czystym i suchym ręcznikiem. Obieramy marchewki, kabaczki, jeśli są młode, nie trzeba ich obierać. Stare i twarde kabaczki wymagają obierania. W papryce wycinamy łodygi, usuwamy nasiona.

obierz cebulę i czosnek z łuski, a następnie spłucz zimną wodą, a także wysusz. Pietruszkę dobrze myjemy i układamy na ręczniku, aby wyschła. Możesz zetrzeć nadmiar wilgoci z góry.

Squash trzy na tarce do koreańskich sałatek. Powinieneś dostać długą cienką słomkę. Robimy to również z marchewką. Paprykę kroimy w cienkie paski. Drobno posiekaj cebulę. Przenosimy wszystkie przygotowane warzywa do dużego rondla, mieszamy je, po czym wlewamy sól i cukier granulowany i ponownie mieszamy wszystko dobrze rękami. Wlej zmieloną kolendrę, przepuść czosnek przez prasę, wlej płatki chili, wszystko dokładnie wymieszaj.

drobno posiekaj pietruszkę nożem i wyślij na patelnię do pozostałych składników. Na wierzchu napełnij wszystko olejem roślinnym i octem. Ponownie dokładnie wszystko mieszamy, aby wszystkie warzywa były nasączone marynatą. Dociśnij sałatkę do góry łyżką, umieść szeroki talerz, a na nim ładunek, na przykład słoik z wodą. Pozostaw sałatkę na 3 godziny.

kiedy minie ten czas i zostanie przydzielona duża ilość soku, przenieś sałatkę do wysterylizowanego suchego słoika do góry, zamknij sterylną pokrywką. Usuwamy przedmiot do lodówki lub piwnicy. Taki przedmiot jest przechowywany do następnego sezonu, a smak jest doskonały!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal / 100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Patisson - 18   kcal/100g

Podobne przepisy