skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie zaczynamy od umycia warzyw: squasha, marchwi i papryki. Suszymy je czystym i suchym ręcznikiem. Obieramy marchewki, kabaczki, jeśli są młode, nie trzeba ich obierać. Stare i twarde kabaczki wymagają obierania. W papryce wycinamy łodygi, usuwamy nasiona.
obierz cebulę i czosnek z łuski, a następnie spłucz zimną wodą, a także wysusz. Pietruszkę dobrze myjemy i układamy na ręczniku, aby wyschła. Możesz zetrzeć nadmiar wilgoci z góry.
Squash trzy na tarce do koreańskich sałatek. Powinieneś dostać długą cienką słomkę. Robimy to również z marchewką. Paprykę kroimy w cienkie paski. Drobno posiekaj cebulę. Przenosimy wszystkie przygotowane warzywa do dużego rondla, mieszamy je, po czym wlewamy sól i cukier granulowany i ponownie mieszamy wszystko dobrze rękami. Wlej zmieloną kolendrę, przepuść czosnek przez prasę, wlej płatki chili, wszystko dokładnie wymieszaj.
drobno posiekaj pietruszkę nożem i wyślij na patelnię do pozostałych składników. Na wierzchu napełnij wszystko olejem roślinnym i octem. Ponownie dokładnie wszystko mieszamy, aby wszystkie warzywa były nasączone marynatą. Dociśnij sałatkę do góry łyżką, umieść szeroki talerz, a na nim ładunek, na przykład słoik z wodą. Pozostaw sałatkę na 3 godziny.
kiedy minie ten czas i zostanie przydzielona duża ilość soku, przenieś sałatkę do wysterylizowanego suchego słoika do góry, zamknij sterylną pokrywką. Usuwamy przedmiot do lodówki lub piwnicy. Taki przedmiot jest przechowywany do następnego sezonu, a smak jest doskonały!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal / 100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Patisson - 18 kcal/100g