skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początku przygotuj wszystkie składniki potrzebne do przygotowania pikantnej, pikantnej marynaty. Wcześniej wysterylizuj słoik lub kilka małych słoików, aby następnie włożyć do nich ugotowaną cebulę.
Krok 2:
Weź średniej wielkości rondel i wlej do niego całą objętość wody. Natychmiast wlej cukier granulowany i sól do rondla z wodą, dodaj ziarna pieprzu, liście laurowe i goździki.
Krok 3:
Wlej ocet stołowy i trochę oleju roślinnego na patelnię. Umieść patelnię ze wszystkimi składnikami na kuchence, włączając średnie ciepło. Zagotuj zawartość garnka. Po zagotowaniu wody z pozostałymi składnikami gotuj jeszcze przez kilka minut. Uwaga! Po umieszczeniu garnka na kuchence zacznij pracować z głównym składnikiem-czerwoną cebulą.
Krok 4:
Radzę używać średniej wielkości cebuli i aby wszystkie cebule były mniej więcej takie same, aby nie natknąć się na duże, małe i średnie (to samo cięcie wygląda bardziej estetycznie). Przede wszystkim obierz całą cebulę z łuski, a następnie pokrój, przecinając na początku każdą cebulę na pół, a następnie pokrój połówki cebuli na grube półpierścienie. To cięcie nie jest fundamentalne, ale najwygodniejsze i najpiękniejsze.
Krok 5:
Teraz włóż posiekaną cebulę do rondla bezpośrednio do wrzącej marynaty, a następnie natychmiast wyłącz ogień. Pozostaw cebulę w marynacie na 1 minutę. Następnie przenieś do wysterylizowanego słoika / słoików i natychmiast szczelnie zamknij każdy słoik świeżo przegotowaną pokrywką. Schłodzić słoik / słoiki, odwracając go / je i umieszczając w ciepłym miejscu. Przykryj kocem lub kocem.
Krok 6:
Możesz zjeść taki piękny łuk.
Krok 7:
Chrupnij z przyjemnością! ;)
możesz marynować zwykłą cebulę w ten sam sposób, ale nie tylko wygląd potrawy będzie inny (z Czerwonym wygląda bardziej elegancko), ale smak będzie inny. Czerwona cebula ma słodkawy i jak dla mnie ciekawszy smak. Ale przepis z cebulą ma również miejsce, a kebab nadaje się do lulii i można go dodać do sałatek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g