posiekana cebula na zimę

chrupiąca, Piękna, czerwona cebula na przekąskę! Taka cebula w wielu przypadkach stanie się ratunkiem! Można go jeść tak po prostu z chlebem, jest świetną przekąską, na przykład z wódką (mężczyźni to docenią), można go dodawać do różnych potraw i po prostu dekorować je podczas serwowania.
Pirko RitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 60 % 9 g
80 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początku przygotuj wszystkie składniki potrzebne do przygotowania pikantnej, pikantnej marynaty. Wcześniej wysterylizuj słoik lub kilka małych słoików, aby następnie włożyć do nich ugotowaną cebulę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź średniej wielkości rondel i wlej do niego całą objętość wody. Natychmiast wlej cukier granulowany i sól do rondla z wodą, dodaj ziarna pieprzu, liście laurowe i goździki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej ocet stołowy i trochę oleju roślinnego na patelnię. Umieść patelnię ze wszystkimi składnikami na kuchence, włączając średnie ciepło. Zagotuj zawartość garnka. Po zagotowaniu wody z pozostałymi składnikami gotuj jeszcze przez kilka minut. Uwaga! Po umieszczeniu garnka na kuchence zacznij pracować z głównym składnikiem-czerwoną cebulą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Radzę używać średniej wielkości cebuli i aby wszystkie cebule były mniej więcej takie same, aby nie natknąć się na duże, małe i średnie (to samo cięcie wygląda bardziej estetycznie). Przede wszystkim obierz całą cebulę z łuski, a następnie pokrój, przecinając na początku każdą cebulę na pół, a następnie pokrój połówki cebuli na grube półpierścienie. To cięcie nie jest fundamentalne, ale najwygodniejsze i najpiękniejsze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz włóż posiekaną cebulę do rondla bezpośrednio do wrzącej marynaty, a następnie natychmiast wyłącz ogień. Pozostaw cebulę w marynacie na 1 minutę. Następnie przenieś do wysterylizowanego słoika / słoików i natychmiast szczelnie zamknij każdy słoik świeżo przegotowaną pokrywką. Schłodzić słoik / słoiki, odwracając go / je i umieszczając w ciepłym miejscu. Przykryj kocem lub kocem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Możesz zjeść taki piękny łuk.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Chrupnij z przyjemnością! ;)

możesz marynować zwykłą cebulę w ten sam sposób, ale nie tylko wygląd potrawy będzie inny (z Czerwonym wygląda bardziej elegancko), ale smak będzie inny. Czerwona cebula ma słodkawy i jak dla mnie ciekawszy smak. Ale przepis z cebulą ma również miejsce, a kebab nadaje się do lulii i można go dodać do sałatek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy