przekąska palce lizać na zimę

przekąska pomidorowa z cebulą w pikantnej marynacie. Przekąska Lizanie palców na zimę jest interesująca ze smakiem pomidorów z obecności cebuli w pobliżu. Aromat cebuli jest całkowicie nasycony marynatą, z której uzyskuje się ten sam smak, zwany "lizaniem palców"! Możesz podać taką przekąskę na świątecznym stole, a jako dodatek do chudego stołu z powodzeniem podawaj przekąskę & quot; polizasz palce & quot; do pieczonego, smażonego mięsa, dziczyzny, drobiu. Poczęstuj się, smacznego!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 70 % 7 g
49 kcal
IG: 43 / 0 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować przepis " przekąska lizać palce na zimę" weź produkty z listy: pomidory (najlepiej mocne owoce średniej wielkości i o różnych kolorach), cebula, olej słonecznikowy, sól, cukier, ocet i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w duże półpierścienie lub ćwiartki w przypadku dużych cebul. Pomidory na połówki lub ćwiartki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj marynatę z wody, soli, cukru i octu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Najpierw upuść kilka ziaren pieprzu na dno sterylnych słoików, a następnie ułóż warstwę cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż pomidory pokrojone do góry na cebuli (dlaczego - nie wiem, tak było w oryginalnym przepisie).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Układaj tak, aby nie zmiażdżyć pomidorów. W międzyczasie Wrzuć plasterki cebuli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj liść laurowy na wierzch i polej gorącą marynatą. Sterylizuj słoiki we wrzącej wodzie przez 10-15 minut. Lub w kuchence mikrofalowej w tempie 4 minut na słoik z maksymalną mocą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zamknij słoiki sterylnymi pokrywkami i wyślij dodatkowo "pod płaszczem".

przekąska palce lizać na zimę z pomidorów-oryginalny i prosty przepis.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy