ogórki z marchewką

chrupiące ogórki na dobry nastrój! Ogórki z marchewką są podwójnie przydatne ,ponieważ marchewka & quot; warkocz & quot; ma masę przydatnych witamin i minerałów. Jeśli ogórki są przechowywane w spiżarni, należy je dodatkowo pasteryzować w ciągu 25 minut od momentu wrzenia. Owoce do zbioru należy wybrać w przybliżeniu tej samej wielkości, liczba składników jest wskazana na jeden trzylitrowy słoik.
Mama•TimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 5 g
22 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 3 h

1. Moje ogórki, odetnij końcówki po obu stronach.

2. Liście porzeczki, marchewki i koperek. Obierz seler i czosnek. Łodygi kopru i selera są grubo cięte.

3. Na dnie wstępnie wysterylizowanego słoika układamy wierzchołki marchwi, kilka ząbków czosnku, kwiatostany koperku, liście porzeczki, łodygi selera i kopru.

4. Następnie napełniamy słoik ogórkami, kładziemy go tak ciasno, jak to możliwe, kładziemy parasol koperkowy na powierzchni.

5. Zalej ogórki wrzącą wodą i pozostaw do ostygnięcia. Następnie spuść wodę ze słoika do rondla, dodaj do 1,5 litra, wlej cukier i sól, zagotuj. Wlej ocet do gorącej marynaty, ponownie zagotuj.

6. Zalej ogórki wrzącą solanką, zwiń hermetycznie. Odwróć słoik do góry nogami, zawiń go w koc, pozostaw na jeden dzień.

przechowujemy puste miejsca w piwnicy.

pyszne ogórki dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Liście porzeczki - 0   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy