Sałatka z dyni na zimę

przygotuj pyszną pikantną sałatkę z delikatnej dyni na zimę! Dobry przepis na bardzo smaczną i pikantną sałatkę z dyni. Nadaje się zarówno na obiad, jak i na świąteczny stół. Doskonały dodatek do bezmięsnych posiłków.
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 17 % 2 g
węglowodany 75 % 9 g
56 kcal
IG: 56 / 0 / 44

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 25 min

1. Umyj Kabaczek i marchewki, Wyczyść. Obierz cebulę i czosnek, w razie potrzeby spłucz, osusz.
2. Pokrój Kabaczek w średnie kostki.
3. Posiekaj marchewki "po koreańsku".
4. Cebulę należy pokroić w cienkie półpierścienie.
5. Wyciśnij czosnek przez prasę.
6. Połącz Kabaczek, marchewkę, cebulę i czosnek.
7. Dodaj do mieszanki olej roślinny, ocet, sól, cukier i zmielony czarny pieprz. Mieszaj i odstaw na 2-3 godziny(od czasu do czasu mieszaj).
8. Czas minął - włóż sałatkę do wcześniej przygotowanych sterylizowanych słoików, włóż sałatkę do sterylizacji w ciągu 15 minut po ugotowaniu.
9. Zwiń słoiki, zawiń, aż całkowicie ostygną, a następnie przenieś słoiki do miejsca przechowywania.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Patisson - 18   kcal/100g

Podobne przepisy