sałatka z dyni na zimę
skład / składniki
28
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj Kabaczek i marchewki, Wyczyść. Obierz cebulę i czosnek, w razie potrzeby spłucz, osusz.
2. Pokrój Kabaczek w średnie kostki.
3. Posiekaj marchewki "po koreańsku".
4. Cebulę należy pokroić w cienkie półpierścienie.
5. Wyciśnij czosnek przez prasę.
6. Połącz Kabaczek, marchewkę, cebulę i czosnek.
7. Dodaj do mieszanki olej roślinny, ocet, sól, cukier i zmielony czarny pieprz. Mieszaj i odstaw na 2-3 godziny(od czasu do czasu mieszaj).
8. Czas minął - włóż sałatkę do wcześniej przygotowanych sterylizowanych słoików, włóż sałatkę do sterylizacji w ciągu 15 minut po ugotowaniu.
9. Zwiń słoiki, zawiń, aż całkowicie ostygną, a następnie przenieś słoiki do miejsca przechowywania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Patisson - 18 kcal/100g