Koreański korzeń selera w domu
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz korzeń selera i marchewkę ze skóry. Zetrzyj warzywa na koreańskiej tarce i złóż do miski.
2. Wlej olej do rondla i dodaj sól, cukier, ocet, kolendrę i pieprz. Doprowadzić do wrzenia.
3. Obierz czosnek i zetrzyj. Rozłóż czosnek na warzywach.
4. Przykryj warzywa olejem, aby olej przeszedł przez czosnek. To właśnie ta technika nadaje gotowej sałatce-przekąsce prawdziwy Koreański aromat i smak. Dobrze wymieszaj.
5. Umieść naczynie w lodówce na jeden dzień, zaparz i marynuj.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g