Koreański korzeń selera w domu

seler po koreańsku to kolejne pyszne pikantne danie! Gotuj! Koreańskie przekąski sałatkowe są bardzo popularne od wielu lat. Seler nie jest wyjątkiem. Pikantne i bardzo aromatyczne!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 52 % 12 g
węglowodany 43 % 10 g
149 kcal
IG: 55 / 0 / 45

metoda gotowania

czas gotowania: 1 d

1. Obierz korzeń selera i marchewkę ze skóry. Zetrzyj warzywa na koreańskiej tarce i złóż do miski.
2. Wlej olej do rondla i dodaj sól, cukier, ocet, kolendrę i pieprz. Doprowadzić do wrzenia.
3. Obierz czosnek i zetrzyj. Rozłóż czosnek na warzywach.
4. Przykryj warzywa olejem, aby olej przeszedł przez czosnek. To właśnie ta technika nadaje gotowej sałatce-przekąsce prawdziwy Koreański aromat i smak. Dobrze wymieszaj.
5. Umieść naczynie w lodówce na jeden dzień, zaparz i marynuj.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Korzeń selera - 32   kcal/100g

Podobne przepisy