pieczony squash w cieście czosnkowym

pyszne i soczyste squash z chrupiącą skórką! Szybko i łatwo! Po prostu uwielbiam Kabaczek i mam wiele ciekawych potraw w skarbonce. Ten przepis jest jednym z ulubionych, tylko ja go lekko zmodernizowałem - dodałem czosnek) Squash okazuje się pyszny - pachnący i soczysty, ze złotą skórką. A gotowanie jest łatwe.
Nat27Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 60 % 15 g
węglowodany 28 % 7 g
168 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

na początek wymieszaj mąkę i curry w misce. Rozbij jajka w osobnej misce, dodaj sól i ubij.

Squash umyj i obierz skórę. Jeśli są młode, a skóra łatwo się przebija, nie można jej obrać. Pokrój Kabaczek na plastry o grubości 1 cm.

umieść patelnię na kuchence, podgrzej w niej olej. Każdy talerz kabaczki należy zanurzyć w jajku, a następnie zawinąć w mąkę i usmażyć z obu stron na złoty kolor.

podawaj squash na stole ozdobionym świeżymi ziołami. Na tym etapie wyciskam czosnek w wyciskarce do czosnku, mieszam go z gotowaną wodą (wystarczy 1-2 łyżeczki) i podlewam Kabaczek na wierzchu. Możesz to zrobić inaczej-połóż smażoną Kabaczek na szerokim naczyniu i po prostu wyciśnij na nich czosnek.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Patisson - 18   kcal/100g

Podobne przepisy