pieczony squash w cieście czosnkowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
na początek wymieszaj mąkę i curry w misce. Rozbij jajka w osobnej misce, dodaj sól i ubij.
Squash umyj i obierz skórę. Jeśli są młode, a skóra łatwo się przebija, nie można jej obrać. Pokrój Kabaczek na plastry o grubości 1 cm.
umieść patelnię na kuchence, podgrzej w niej olej. Każdy talerz kabaczki należy zanurzyć w jajku, a następnie zawinąć w mąkę i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
podawaj squash na stole ozdobionym świeżymi ziołami. Na tym etapie wyciskam czosnek w wyciskarce do czosnku, mieszam go z gotowaną wodą (wystarczy 1-2 łyżeczki) i podlewam Kabaczek na wierzchu. Możesz to zrobić inaczej-połóż smażoną Kabaczek na szerokim naczyniu i po prostu wyciśnij na nich czosnek.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Patisson - 18 kcal/100g