skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Wermiszel musi być najmniejszy i najcieńszy.
Krok 2:
Gotuj makaron w dużej ilości osolonej wody do miękkości. Wrzuć do durszlaka.
Krok 3:
Roztop masło. Wlać do dużej miski, w której będziemy mieszać nasze wermiszel.
Krok 4:
Dodaj makaron i jajka do masła.
Krok 5:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Tak wygląda nasza takojachnica. To rzadkość))) ma już ponad 20 lat))) nie oceniaj ściśle jej wyglądu)))
Krok 7:
Kładziemy takoyachnicę na kuchence. Zasada patelni - musimy ją mocno podgrzać. Podgrzej tacoyachnitsa, a następnie wlej trochę oleju do każdego wgłębienia-robimy to raz, a następnie mamy wystarczająco dużo tłuszczu w mieszance wermiszelowej)) ostrożnie wlej łyżkę deserową wermiszelu do każdego wgłębienia i pozwól mu się usmażyć. Widelcem, a następnie podważ krawędź - jeśli złapiesz-możesz ją odwrócić)
Krok 8:
Odwróć widelcem po drugiej stronie) Zdobądź kulki) to bardzo proste) i smaż do miękkości)
Krok 9:
Są to kulki makaronu) w ten sposób smażymy wszystkie kulki dalej. Podajemy na ciepło, a zimne też są pyszne))
Krok 10:
Te kulki okazały się) pyszne z mięsem i warzywami)
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g