Kulki makaronowe smażone w Taco

zaskocz swoich krewnych oryginalnym gorącym daniem! Wydawałoby się, że prosty zestaw produktów-makaron, olej i jajka)) ale możesz ugotować oryginalne gorące danie i bardzo interesujące jest jego podanie) smażymy Kulki makaronu w takoyachnitsa. Takoyachnitsa to metalowa forma z wgłębieniami. Są elektryczne i gotować na gazie))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 61 % 11 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Wermiszel musi być najmniejszy i najcieńszy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj makaron w dużej ilości osolonej wody do miękkości. Wrzuć do durszlaka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Roztop masło. Wlać do dużej miski, w której będziemy mieszać nasze wermiszel.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj makaron i jajka do masła.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Tak wygląda nasza takojachnica. To rzadkość))) ma już ponad 20 lat))) nie oceniaj ściśle jej wyglądu)))

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kładziemy takoyachnicę na kuchence. Zasada patelni - musimy ją mocno podgrzać. Podgrzej tacoyachnitsa, a następnie wlej trochę oleju do każdego wgłębienia-robimy to raz, a następnie mamy wystarczająco dużo tłuszczu w mieszance wermiszelowej)) ostrożnie wlej łyżkę deserową wermiszelu do każdego wgłębienia i pozwól mu się usmażyć. Widelcem, a następnie podważ krawędź - jeśli złapiesz-możesz ją odwrócić)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Odwróć widelcem po drugiej stronie) Zdobądź kulki) to bardzo proste) i smaż do miękkości)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Są to kulki makaronu) w ten sposób smażymy wszystkie kulki dalej. Podajemy na ciepło, a zimne też są pyszne))

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Te kulki okazały się) pyszne z mięsem i warzywami)

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy