smażony w panierce vomer z pikantnych ziół

delikatna i soczysta ryba Womer z aromatycznymi ziołami! Rybę vomer dobrze podawać z dodatkami warzywnymi, po posypaniu sokiem z cytryny.
katiuszka-sernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 22 g
tłuszcze 23 % 7 g
węglowodany 6 % 2 g
135 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min
Wypatrosz rybę, obierz, zdejmij skórę i pokrój na porcje.

ubij jajko solą i pieprzem, bułkę tartą wymieszaj z mieszanką ziół.

zanurz rybę w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Vomer wędzony - 102   kcal/100g

Podobne przepisy