pieczona kapusta pekińska z warzywami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
ugotuj warzywa, przyprawy i zabierz się do pracy:
umyj i dokładnie osusz kapustę pekińską, pokrój ją na grubość 2 cm i odłóż na bok do gwiaździstej godziny.
kroimy cebulę, dzielę cebulę na 4 części i kroję cienkimi plastikami.
następnie biorę czosnek i naciskam goździk grzbietem noża, a następnie drobno go siekam.
następnie biorę marchewkę i ponownie wycinam ją plastikowymi ćwiartkami.
następnie pokrój pieprz w półpierścienie w cienkie cienkie paski.
zaczynamy gotować: wlej olej roślinny na patelnię, aby całkowicie zakryć dno, ale nie przelewaj. Podgrzewamy, następnie kładziemy cebulę i smażymy na złoty kolor, Zwykle smażymy więcej, aby zjeść, następnie dodajemy czosnek i smażymy dosłownie 30 sekund, następnie dodajemy marchewki i pasujemy, aż marchewki będą trochę bardziej miękkie.
w tym czasie biorę pomidora, oczywiście mój, a następnie kroję go w cienkie plasterki w postaci ćwiartek.
jak kroiłem, dodaję pieprz i smaż przez 2 minuty.
następnie dodaj kapustę pekińską i smaż przez 15 minut.
następnie dodaj pomidora i zmniejsz ogień.
i natychmiast wlej sos sojowy, wlej cukier, imbir i wymieszaj wszystko, smaż przez 5 minut, a pod koniec gotowania wlej sezam (ale to jest opcjonalne, po prostu bardzo mi się podoba) i ugasić kilka minut pod pokrywką!
gotowe! Smacznego!
umyj i dokładnie osusz kapustę pekińską, pokrój ją na grubość 2 cm i odłóż na bok do gwiaździstej godziny.
kroimy cebulę, dzielę cebulę na 4 części i kroję cienkimi plastikami.
następnie biorę czosnek i naciskam goździk grzbietem noża, a następnie drobno go siekam.
następnie biorę marchewkę i ponownie wycinam ją plastikowymi ćwiartkami.
następnie pokrój pieprz w półpierścienie w cienkie cienkie paski.
zaczynamy gotować: wlej olej roślinny na patelnię, aby całkowicie zakryć dno, ale nie przelewaj. Podgrzewamy, następnie kładziemy cebulę i smażymy na złoty kolor, Zwykle smażymy więcej, aby zjeść, następnie dodajemy czosnek i smażymy dosłownie 30 sekund, następnie dodajemy marchewki i pasujemy, aż marchewki będą trochę bardziej miękkie.
w tym czasie biorę pomidora, oczywiście mój, a następnie kroję go w cienkie plasterki w postaci ćwiartek.
jak kroiłem, dodaję pieprz i smaż przez 2 minuty.
następnie dodaj kapustę pekińską i smaż przez 15 minut.
następnie dodaj pomidora i zmniejsz ogień.
i natychmiast wlej sos sojowy, wlej cukier, imbir i wymieszaj wszystko, smaż przez 5 minut, a pod koniec gotowania wlej sezam (ale to jest opcjonalne, po prostu bardzo mi się podoba) i ugasić kilka minut pod pokrywką!
gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g