pieczona kapusta pekińska z warzywami

niesamowite danie dla każdego, łatwe i smaczne! Bardzo lubię kapustę pekińską, ale głównie widzę przepisy na sałatki z kapustą pekińską i chciałem gorącego dania z kapustą pekińską, więc postanowiłem trochę wyczarować, wynik bardzo mnie ucieszył, ale najważniejsze danie podobało się mojej rodzinie, której członkowie mają och, jakie różne smaki...
EnigmaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 8 g
26 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
ugotuj warzywa, przyprawy i zabierz się do pracy:

umyj i dokładnie osusz kapustę pekińską, pokrój ją na grubość 2 cm i odłóż na bok do gwiaździstej godziny.

kroimy cebulę, dzielę cebulę na 4 części i kroję cienkimi plastikami.

następnie biorę czosnek i naciskam goździk grzbietem noża, a następnie drobno go siekam.

następnie biorę marchewkę i ponownie wycinam ją plastikowymi ćwiartkami.

następnie pokrój pieprz w półpierścienie w cienkie cienkie paski.

zaczynamy gotować: wlej olej roślinny na patelnię, aby całkowicie zakryć dno, ale nie przelewaj. Podgrzewamy, następnie kładziemy cebulę i smażymy na złoty kolor, Zwykle smażymy więcej, aby zjeść, następnie dodajemy czosnek i smażymy dosłownie 30 sekund, następnie dodajemy marchewki i pasujemy, aż marchewki będą trochę bardziej miękkie.

w tym czasie biorę pomidora, oczywiście mój, a następnie kroję go w cienkie plasterki w postaci ćwiartek.

jak kroiłem, dodaję pieprz i smaż przez 2 minuty.

następnie dodaj kapustę pekińską i smaż przez 15 minut.

następnie dodaj pomidora i zmniejsz ogień.

i natychmiast wlej sos sojowy, wlej cukier, imbir i wymieszaj wszystko, smaż przez 5 minut, a pod koniec gotowania wlej sezam (ale to jest opcjonalne, po prostu bardzo mi się podoba) i ugasić kilka minut pod pokrywką!

gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Łuskane nasiona sezamu - 582   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy