smażone krążki cebuli

przystawka lub dodatek do dania mięsnego i rybnego. Bardzo smaczne, gotowane dłużej niż spożywane.
poliushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 13 % 4 g
węglowodany 75 % 24 g
101 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cebulę w pierścienie o grubości 4-5 mm.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połącz krążki cebuli wykałaczkami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Złóż cebulę do miski

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sos do marynowania.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij pierścienie sosem i pozostaw na 15-20 minut. Możesz dłużej - po prostu będzie bogatszy smak.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozbij jajko do miski, ubij je trochę, dodaj sól. Przenieś pierścienie do ubitego jajka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zwiń każdy pierścień w bułkę tartą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść pierścienie na patelni w dobrze rozgrzanym oleju roślinnym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Usmaż pierścienie z obu stron. Umieść pierścienie na ręczniku papierowym, jeśli jest dużo oleju roślinnego.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Bardzo smaczne i prawie dietetyczne danie jest gotowe. Smacznego!

dobrze sprawdza się jako przystawka do piwa lub przystawki do mięsa, do ryb.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy