smażone krążki cebuli
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę w pierścienie o grubości 4-5 mm.
Krok 2:
Połącz krążki cebuli wykałaczkami.
Krok 3:
Złóż cebulę do miski
Krok 4:
Sos do marynowania.
Krok 5:
Napełnij pierścienie sosem i pozostaw na 15-20 minut. Możesz dłużej - po prostu będzie bogatszy smak.
Krok 6:
Rozbij jajko do miski, ubij je trochę, dodaj sól. Przenieś pierścienie do ubitego jajka.
Krok 7:
Zwiń każdy pierścień w bułkę tartą.
Krok 8:
Umieść pierścienie na patelni w dobrze rozgrzanym oleju roślinnym.
Krok 9:
Usmaż pierścienie z obu stron. Umieść pierścienie na ręczniku papierowym, jeśli jest dużo oleju roślinnego.
Krok 10:
Bardzo smaczne i prawie dietetyczne danie jest gotowe. Smacznego!
dobrze sprawdza się jako przystawka do piwa lub przystawki do mięsa, do ryb.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g