pieczone pomidory z serem i czosnkiem

to bardzo smaczna, pikantna, szybka i łatwa przekąska!!
Krystyna MiliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 4 g
tłuszcze 60 % 12 g
węglowodany 20 % 4 g
147 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek przygotujemy wszystkie składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie pokrój pomidory na pół i rozłóż na rozgrzanej patelni nasmarowanej oliwą z oliwek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć pomidory z obu stron przez 5 minut na złoty kolor. Posyp pomidory pieprzem i solą do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie posiekaj pietruszkę, przepuść czosnek przez prasę. Posyp pomidory.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posyp serem feta na wierzch i nie skrop dużo oliwy z oliwek na wierzchu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pieczone pomidory z czosnkiem i serem są gotowe. Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy