pieczone pomidory z serem i czosnkiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Na początek przygotujemy wszystkie składniki.
Krok 2:

Następnie pokrój pomidory na pół i rozłóż na rozgrzanej patelni nasmarowanej oliwą z oliwek.
Krok 3:

Smażyć pomidory z obu stron przez 5 minut na złoty kolor. Posyp pomidory pieprzem i solą do smaku.
Krok 4:

Następnie posiekaj pietruszkę, przepuść czosnek przez prasę. Posyp pomidory.
Krok 5:

Posyp serem feta na wierzch i nie skrop dużo oliwy z oliwek na wierzchu.
Krok 6:

Pieczone pomidory z czosnkiem i serem są gotowe. Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g

