strzały czosnkowe smażone

Świetne letnie jedzenie! Prosta, szybka i niedroga przekąska. Szybkość i popularność wśród bliskich Cóż mogę powiedzieć o tym daniu, powiem, że jest to jedna z moich ulubionych przekąsek, smak smażonego czosnku jest obecny, ostrość jest według Twoich preferencji, ale jak te strzały są pyszne do żucia))) po prostu ekskluzywne z twojego ogrodu, na pewno ugotujesz i nie pożałujesz, smak przypomina smażone grzyby.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 3 % 1 g
węglowodany 76 % 26 g
120 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 h

zbieramy strzały czosnku, odcinamy koronę, kroimy na 15 cm długości, myjemy, suszymy i kładziemy na patelni rozgrzanej olejem roślinnym.Sól, pieprz - w razie potrzeby smaż ze wszystkich stron na wysokim ogniu, zmniejsz ogień, zamknij pokrywkę i smaż przez kolejne 10 minut. Strzałki powinny stać się przezroczyste. Wszystkie nasze przekąski są gotowe, serwujemy gościom i czekamy na ich podziw!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Strzały czosnku - 110   kcal/100g

Podobne przepisy