Ser Suluguni smażony w bułce tartej to świetna przekąska

bogaty i ciekawy smak grillowanego sera suluguni. Zafunduj sobie to. Świetna przekąska do białego wina!
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 16 g
tłuszcze 54 % 27 g
węglowodany 14 % 7 g
331 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

ser pokroić na kawałki o grubości 1-1, 5 cm.

ubij jajka. Najpierw zanurz kawałek sera w jajku.

następnie w mące.

potem znowu w jajku.

następnie w bułce tartej. musisz dobrze zwinąć, aby krakersy pokryły całą powierzchnię, w przeciwnym razie ser "ucieknie".

smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawaj na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Suluguni - 290   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy