Ser Suluguni smażony w bułce tartej to świetna przekąska
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
ser pokroić na kawałki o grubości 1-1, 5 cm.
ubij jajka. Najpierw zanurz kawałek sera w jajku.
następnie w mące.
potem znowu w jajku.
następnie w bułce tartej. musisz dobrze zwinąć, aby krakersy pokryły całą powierzchnię, w przeciwnym razie ser "ucieknie".
smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawaj na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g