smażenie barszczu
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz buraki i zetrzyj na dużej tarce. Następnie obierz marchewki, a także zetrzyj na dużej tarce. Obierz cebulę i pokrój w małe kostki. Wszystkie składniki układamy na patelni z olejem słonecznikowym i smażymy. Dodaj keczup, smaż przez 3 minuty, następnie dodaj śmietanę i smaż. To wszystko, smażenie jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g