smażenie barszczu

pachnące smażenie zaspokoi smak każdego barszczu! Wszystko jest szybkie i niedrogie) Świetna smażenie na barszcz, warto dodać do gotowanych ziemniaków z mięsem i bulionem, okazuje się, że jest to gotowa zupa)również do smażenia dodaję ulubione przyprawy do smaku...
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 47 % 9 g
węglowodany 42 % 8 g
121 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

obierz buraki i zetrzyj na dużej tarce. Następnie obierz marchewki, a także zetrzyj na dużej tarce. Obierz cebulę i pokrój w małe kostki. Wszystkie składniki układamy na patelni z olejem słonecznikowym i smażymy. Dodaj keczup, smaż przez 3 minuty, następnie dodaj śmietanę i smaż. To wszystko, smażenie jest gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy