pieczona wątróbka Cielęca z cebulą na patelni
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój wątrobę na cienkie porcje.
podgrzej patelnię z olejem roślinnym na kuchence.
smażyć wątrobę na oleju. Pokrój cebulę.
gdy wątroba wypuści sok, dodaj cebulę i wymieszaj.
przykryj patelnię pokrywką i gotuj pod pokrywką na małym ogniu przez 10-15 minut.
następnie zdejmij pokrywkę, sól, pieprz i smaż, aż cały płyn wyparuje. Kawałki okażą się różowe, soczyste.
pieczona wątróbka Cielęca z cebulą na patelni podawana z dowolnym dodatkiem warzywnym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątróbka jagnięca - 101 kcal/100g
- Wołowina - 735 kcal/100g
- Wątróbka gęsia - 412 kcal/100g
- Wątróbka Kacza - 405 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g