pieczona wątróbka Cielęca z cebulą na patelni

pachnące kawałki delikatnej wątróbki cielęcej smażonej z cebulą. Jeśli wątroba jest wstępnie namoczona w mleku, okaże się znacznie delikatniejsza.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 14 g
tłuszcze 49 % 18 g
węglowodany 14 % 5 g
239 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

pokrój wątrobę na cienkie porcje.

podgrzej patelnię z olejem roślinnym na kuchence.

smażyć wątrobę na oleju. Pokrój cebulę.

gdy wątroba wypuści sok, dodaj cebulę i wymieszaj.

przykryj patelnię pokrywką i gotuj pod pokrywką na małym ogniu przez 10-15 minut.

następnie zdejmij pokrywkę, sól, pieprz i smaż, aż cały płyn wyparuje. Kawałki okażą się różowe, soczyste.

pieczona wątróbka Cielęca z cebulą na patelni podawana z dowolnym dodatkiem warzywnym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wątróbka jagnięca - 101   kcal/100g
  • Wołowina - 735   kcal/100g
  • Wątróbka gęsia - 412   kcal/100g
  • Wątróbka Kacza - 405   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy