skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W ciepłej wodzie
Krok 2:
Rozpuść sól i cukier (mój jest brązowy).
Krok 3:
Dodaj przesianą mąkę. Na wierzch posyp suche drożdże i wymieszaj je z mąką.
Krok 4:
Zagnieść ciasto.
Krok 5:
Dodaj olej roślinny i wymieszaj go z ciastem.
Krok 6:
Ciasto będzie nieco delikatniejsze niż zwykłe ciasto drożdżowe.
Krok 7:
Wlej trochę oleju na stół roboczy i podziel całe ciasto na małe kulki.
Krok 8:
Następnie z kulek zrób tortille, zaczynając od pierwszego, aby ciasto trochę odpoczęło i pasowało.
Krok 9:
Możesz wziąć dowolne wypełnienie. Mam gotowaną marchewkę i duszoną kapustę. Posiekaj kapustę, wymieszaj z startą marchewką, dodaj cebulę i gotuj na wolnym ogniu.olej do miękkości. Sól, pieprz.
Krok 10:
Umieść nadzienie w każdej tortilli
Krok 11:
Uformuj paszteciki
Krok 12:
I usmaż je na rozgrzanym oleju roślinnym.
Krok 13:
W procesie smażenia chude placki drożdżowe z kapustą powiększają się.
Krok 14:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g