placki smażone z twarogiem i pomidorami bez drożdży
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wstępnie ugotuj nadzienie.
pokrój pomidory w cienkie plasterki.
twaróg rozgnieść widelcem, posolić, wycisnąć do niego posiekany czosnek,
dodaj drobno posiekane warzywa i wymieszaj.
w wodzie (wrzącej wodzie) wymieszaj cukier i sól,
dodaj olej roślinny.
wymieszaj wodę z mąką i dobrze zagniataj ciasto.Rozwałkuj połowę ciasta na dużą cienką warstwę.Rozłóż pomidory na cieście nie bliżej niż 3 cm od siebie.Połóż nadzienie na pomidorach.Rozwałkuj drugą warstwę ciasta, przykryj pierwszą nadzieniem.Wytnij placki szklanką wzdłuż konturów każdego koła pomidora.
Chodź palcami po krawędziach każdej tortilli, aby sok nie wyciekł.Opiekaj paszteciki
w dużej ilości rozgrzanego do czerwoności oleju roślinnego po obu stronach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g