pieczona cukinia w plasterkach z koperkiem i czosnkiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cukinię w plasterki.Bierzemy patelnię, wlewamy olej i wlewamy sól, podgrzewamy.
Krok 2:
Smażyć na złoty kolor z obu stron.Solimy tylko jedną stronę!!!!Wystarczy na obie sole!
Krok 3:
Wkładamy tosty z cukinii z obu stron do dowolnego wygodnego naczynia lepiej z pokrywką, aby ciepła cukinia czekała na swoich zjadaczy.
Krok 4:
Posyp koperek i czosnek
Krok 5:
Kładziemy kolejną warstwę smażonej cukinii, a także koperek i czosnek.Dopóki nie skończą się wszystkie koła.
Krok 6:
Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g