pieczona cukinia w plasterkach z koperkiem i czosnkiem

Oryginalne i proste danie z młodej cukinii. To danie można przygotować nie tylko na lunch lub kolację, ale także na świąteczny stół
Svetlana ImmortalAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 63 % 12 g
węglowodany 32 % 6 g
131 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cukinię w plasterki.Bierzemy patelnię, wlewamy olej i wlewamy sól, podgrzewamy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Smażyć na złoty kolor z obu stron.Solimy tylko jedną stronę!!!!Wystarczy na obie sole!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wkładamy tosty z cukinii z obu stron do dowolnego wygodnego naczynia lepiej z pokrywką, aby ciepła cukinia czekała na swoich zjadaczy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp koperek i czosnek

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kładziemy kolejną warstwę smażonej cukinii, a także koperek i czosnek.Dopóki nie skończą się wszystkie koła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy