kapusta pieczona z pomidorami i czosnkiem

oryginalny przepis dla miłośników jarmużu! Zaskocz swoich gości! Warzywa smażone na patelni mają swój niepowtarzalny smak, nie rozmazują się w konsystencji i zachowują swój kształt i kolor. Próbowałem kapusty i duszone i smażone z jajkiem, ale chciałem smażone z pomidorami i czosnkiem na patelni. Więc gotowałem na obiad i nie żałowałem, bardzo mi się podobało!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 47 % 7 g
węglowodany 47 % 7 g
91 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj kapustę i zacznij smażyć na oleju roślinnym pod pokrywką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pamiętaj, aby przeszkadzać i odwracać Nie zapomnij o soli i pieprzu i dodaj przyprawy do swoich upodobań, uwielbiam chmiel-suneli

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po 15 minutach dodaj drobno startą marchewkę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nadal smażymy kapustę już bez pokrywki Po 10 minutach dodaj posiekaną cebulę, a następnie pomidory, przetarłem pomidory na tarce, okazało się puree

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podsmaż wszystkie warzywa razem, aż będą ugotowane Dodaj drobno posiekany czosnek Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy