kapusta pieczona z pomidorami i czosnkiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Posiekaj kapustę i zacznij smażyć na oleju roślinnym pod pokrywką.
Krok 3:
Pamiętaj, aby przeszkadzać i odwracać Nie zapomnij o soli i pieprzu i dodaj przyprawy do swoich upodobań, uwielbiam chmiel-suneli
Krok 4:
Po 15 minutach dodaj drobno startą marchewkę
Krok 5:
Nadal smażymy kapustę już bez pokrywki Po 10 minutach dodaj posiekaną cebulę, a następnie pomidory, przetarłem pomidory na tarce, okazało się puree
Krok 6:
Podsmaż wszystkie warzywa razem, aż będą ugotowane Dodaj drobno posiekany czosnek Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g