kanapki z grillowanym mięsem

ciekawy przepis na kanapki, który wykorzystuje plastry pieczonego mięsa. Doskonale zbalansowany smak pieczonego mięsa, pomidorów i mięty.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 38 % 3 g
węglowodany 50 % 4 g
65 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min
pokrój mięso na cienkie małe kawałki. Sól, dodaj przyprawy do smaku i smaż z obu stron na patelni.
pokrój pomidora w plasterki lub cienkie plasterki.
w kawałku smażonego mięsa zawijamy pokrojonego pomidora, kładziemy liść mięty i oliwkę na wierzchu. Przebijamy wszystko razem szpikulcem.
jeśli nie lubisz smaku mięty, możesz ją zastąpić dowolną zielenią do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy