kanapki z grillowanym mięsem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój mięso na cienkie małe kawałki. Sól, dodaj przyprawy do smaku i smaż z obu stron na patelni.
pokrój pomidora w plasterki lub cienkie plasterki.
w kawałku smażonego mięsa zawijamy pokrojonego pomidora, kładziemy liść mięty i oliwkę na wierzchu. Przebijamy wszystko razem szpikulcem.
jeśli nie lubisz smaku mięty, możesz ją zastąpić dowolną zielenią do smaku.
pokrój pomidora w plasterki lub cienkie plasterki.
w kawałku smażonego mięsa zawijamy pokrojonego pomidora, kładziemy liść mięty i oliwkę na wierzchu. Przebijamy wszystko razem szpikulcem.
jeśli nie lubisz smaku mięty, możesz ją zastąpić dowolną zielenią do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g