Karasiki w śmietanie z pietruszką
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Najpierw musisz wyczyścić rybę. Usuń łuski, wypatrosz brzuch i pamiętaj, aby usunąć skrzela, jeśli gotujesz rybę z głową.
Krok 2:

Weź mąkę.
Krok 3:

Dodaj do niego sól i wymieszaj z mąką.
Krok 4:

Wziąłem mrożoną pietruszkę.
Krok 5:

W brzuchu ryby wkładamy pietruszkę.
Krok 6:

Rzuć naszego karasika w mąkę.
Krok 7:

I na patelni rozgrzanej olejem połóż rybę.
Krok 8:

Smaż karasiki z obu stron na złoty kolor.
Krok 9:

Teraz musisz polać tę już pyszną śmietaną. I gotuj jeszcze trochę.
Krok 10:

Śmietana trochę zgęstnieje.To wszystko gotowe.
Krok 11:

Można ozdobić koprem, zieloną cebulą na wierzchu(kto lubi).
Krok 12:

SMACZNEGO!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g



